Blog - Laura Palacin

Petitoca, “work in progress”

Aquest dissabte passat, 24 d’octubre de 2015, vaig fer dos tallers de Petitoca a la Biblioteca Pública de Lleida. Vint famílies i jo vam gaudir del resultat d’un treball de cinc anys… quin descans i quina satisfacció!

El “Petitoca, taller d’estimulació sensorial” va començar sent un taller de massatge infantil per a infants a partir del gateig. Però cada vagada que feia el taller (que no era molt sovint) tenia una sensació de no haver fet la proposta de forma encertada. La meva intenció de donar recursos a les famílies per captar l’atenció dels infants, alhora de fer massatge i experimentar amb el tacte, semblava desembocar en un caos, on els infants es cansaven, o es sobreexcitaven,  o les dues coses. Hi va haver alguns tallers en que això no era tan exagerat, però quan el grup era nombrós, ja patia dies abans pensant en com aniria el taller. Davant d’aquest estrès, amb el Petitoca, he fet pocs “bolos”, sobretot perquè em quedava esgotada i ja procurava no fer-ne gaire difusió.

Val a dir que taller rere taller jo introduïa canvis, comprava nous materials per experimentar… seguia amb la tossuderia de que allò era possible i alhora topant amb una realitat que sovint no coincidia amb el meu objectiu: crear una estona agradable per a les famílies en la que gaudir amb tranquil·litat del tacte en família, especialment si el grup era nombrós. La veritat és que em quedo parada de la meva perseverança.

Doncs bé, resulta que picar pedra durant cinc anys ha donat el seu fruit, i ja puc dir que he trobat el “quid” de la qüestió. Tinc una proposta de taller que em moro de ganes de rodar per les terres de Lleida, perquè sé que funcionarà. Voleu veure-ho? Aviat programaré tallers i us hi espero! Institucions, AMPES, llars d’infants, grups de criança… famílies: ESTIC A PUNT!!

Abans d’acabar vull expressar un agraïment molt especial a l’AMPA de la Llar d’Infants Josep Borràs de Lleida i l’àrea de serveis personals de l’Ajuntament d’Alcarràs per haver confiat en la meva tasca repetidament, i haver-me permès (entre altres) fer aquest “work in progress” de cinc anys. De tot cor: gràcies!

Bé, i de fet, potser encara ho és, un “work in progres”, perquè ja començo a tenir idees per a nous tallers. Però amb la calma…

Comentaris (1)

  1. Berenice / 30 d'octubre de 2015 at 21:37

    Enhorabona Laura! esper que molta gent gaudeixi del teu taller!!!! 😀