També et puc oferir

També et puc oferir aquests altres coneixements que complementen la meva feina de doula:

Suport a la lactància

Des del 2009, sóc assessora voluntària d’Alleta (Associació Prolactància Materna de Lleida), i al 2010, mentre estava embarassada, vaig cursar la formació de Fedecata (Federació Catalana de Grups de Suport a la Lactància Materna).

Alletar a un nadó és quelcom natural i ancestral; els nadons porten en sí mateixos l’instint i l’habilitat per agafar-se sols al pit de la seva mare. Durant les hores posteriors al naixement és quan aquest instint és més fort, i cal que els nadons estiguin pell amb pell amb la seva mare, per tal que la lactància s’estableixi amb fluïdesa.

Durant l’alletament (sobretot al principi), les dones necessitem adquirir habilitat i confiança en nosaltres mateixes i en el nostre nadó. Com a doula, recolzo aquest procés empoderant a la mare, esvaint pors i dubtes, per què les famílies puguin viure amb normalitat els inicis de la lactància, i tot el que comporta.

Tallers de massatge infantil

Al 2007, em vaig formar com a educadora de massatge infantil a AEMI (Asociación Española de Masaje Infantil).

El massatge infantil és una tècnica suau i senzilla per millorar l’estat físic i emocional dels nadons i infants. Hi ha estudis que revelen una millora de l’estat del sistema inmunitari al rebre massatges de forma regular. També facilita la conciliació del son, l’alleugiment dels còlics…

El massatge infantil proporciona major seguretat i confiança, tant als p-mares com als nadons, millorant el vincle i l’hàbit de comunicació dins la família.

A més a més, plantejo els grups de massatge com una estona lúdica, de trobada per a les famílies, on aprendreu cançons i jocs per fer amb les criatures, així com recursos per a la criança.

Actualment imparteixo tallers i cursos a Lleida i Fraga. +info

Petitoca

Petitoca és una proposta per jugar i experimentar amb els sentits, donant especial protagonisme al tacte. Els petits (des del gateig fins als 2-3 anys) podran passejar pel “Caminet de sensacions”, tocar objectes quotidians i altres més insòlits, amb l’actitud innata de petits exploradors. Els adults acompanyaran amb la mirada atenta i oferiran els jocs de falda i contes sobre la pell que aprendran al taller.

Cercle de dones

És un espai de trobada i empoderament femení. Les activitats que proposo en el cercle estan pensades per a que les dones tinguin un temps de relax, de retrobament amb elles mateixes i amb la resta del grup. Ballem, conversem, ens cuidem amb delicadesa, aprenem a reconèixer la saviesa i la bellesa que hi ha en totes nosaltres… Aprenem dels cicles de la terra, la lluna i el cos, familiaritzant-nos amb una forma d’estar entre dones, que ens nodreix i guareix.

És un temps on sembla que el món s’atura per què puguem redefirir (o re-connectar) amb qui som realment.

Flors de Bach

Em vaig formar amb el Dr. Orozco (Sedibach) al 2002.

Les Flors de Bach són un remei vibracional (com l’homeopatia) composat per 38 flors, més el remei de Rescat (que s’ha popularitzat molt). Es prenen en gotes, en una dilució de conyac. Serveixen per equilibrar estats emocionals i mentals, són molt efectives si es preparen bé (escollint les més apropiades per cada persona i situació).

Tècnica metamòrfica

Em vaig formar amb M.Carmen Boira al 2000, abans d’acabar els estudis d’Enginyeria, i posteriorment (quan ja era doula) amb la Dra. M.Carmen Martínez Tomás, 2009.

La Tècnica Metamòrfica és una eina suau per a alliberar bloquejos de l’etapa prenatal. Es practica realitzant carícies als peus, les mans i al cap, coincidint amb les zones reflexes de la columna vertebral i de la cadera. Mentre es rep, es té una sensació agradable de benestar i relax.

En la seva pràctica, el terapeuta actua com a catalitzador, és a dir, no transfereix ni dirigeix l’energia, tampoc actua amb cap intenció. La transformació en la persona que rep la tècnica es produeix gràcies a la informació que desperta la seva pròpia energia vital.

Està especialment indicada per a embarassades per què en aquesta etapa s’activa la memòria (conscient i inconscient) de la pròpia vivencia de gestació i naixement.